Registr hygieny výživy (HVY)

Vstup do registru

Oznámení o zahájení/změně činnosti provozovny stravovacích služeb

Zveřejnění kontrol stravovacích služeb

Technický helpdesk

  po–čt 8.00–16.00, pá 8.00–15.00
  helpdesk.registry@uzis.cz
  222 269 999

Metodický helpdesk

  po–čt 8.00–16.00, pá 8.00–15.00
  helpdesk@uzis.cz
  222 269 998/884/883

Vstup do registru

Oznámení o zahájení/změně činnosti provozovny stravovacích služeb

Zveřejnění kontrol stravovacích služeb

Technický helpdesk

  po–čt 8.00–16.00, pá 8.00–15.00
  helpdesk.registry@uzis.cz
  222 269 999

Metodický helpdesk

  po–čt 8.00–16.00, pá 8.00–15.00
  helpdesk@uzis.cz
  222 269 998/884/883

Registr HVY slouží k evidenci provozovatelů potravinářského podniku provozujících stravovací službu a provozoven stravovacích služeb a k zaznamenávání výsledků státního zdravotního dozoru v této oblasti včetně zjištění příčin poškození nebo ohrožení zdraví a zamezení šíření infekčních onemocnění nebo jiného poškození zdraví z potravin ve všech typech potravinářských provozoven. Účelem registru je používání jednotného informačního nástroje v oblasti státního zdravotního dozoru. Kromě evidence umožňuje plánování a vytváření přehledů o výkonu státního zdravotního dozoru v oblasti hygieny výživy. Údaje jsou vkládány pracovníky územních pracovišť krajských hygienických stanic a jsou využívány jednotlivými krajskými hygienickými stanicemi nebo Ministerstvem zdravotnictví. Registr umožňuje analýzu dat na všech úrovních řízení.

Závazné předpisy a metodiky